Boka nu

Ligging

Hotel Rialto Venezia

Hotel Giorgione is centraal gelegen in een rustig deel van Venetië, in de wijk Cannaregio (genoemd naar het Canal Regio dat het Canal Grande verbindt met de Laguna), in het hart van het authentieke Venetië. Het bevindt zich op een steenworp afstand van Rialto en het Cà d’Oro en is niet ver verwijderd van het San Marcoplein.

Vanaf het hotel is het slechts 5 minuten naar de Rialtobrug, het levendige commerciële hart van Venetië, met in de bogen de typische juweliers- en souvenirwinkeltjes en onderaan de brug de kleurige groenten- en fruitmarkt en de vismarkt.

Na een aangename wandeling van 10 minuten door straatjes en over pleintjes bereikt u het San Marcoplein met zowel luxe als karakteristieke winkels en boetieks. Het San Marcoplein, van oudsher hart van de religie en ooit van de macht van de Serenissima (de oude Venetiaanse Republiek), spreekt altijd tot de verbeelding. De San Marcobasiliek, omlijst door de galerijen van de Procuratie en het (haven)bekken Bacino San Marco, het schitterende decor tussen het Palazzo Ducale (Dogenpaleis) en de Libreria Marciana, bieden een unieke aanblik.

Hotel Giorgione bevindt zich dichtbij enkele van de minder bekende en minder bezochte maar niet minder fascinerende, artistieke en historische juwelen van de stad die u niet mag missen tijdens uw verblijf in een hotel in Venetië: het Casinò van Venetië, in het Cà Vendramin Calergi, voorbeeld van de mooiste burgerlijke architectuur van het zestiende-eeuwse Venetië, waar tevens het Wagner Museum is gevestigd (de beroemde Duitse componist leefde en stierf hier in 1883) alsook de kerk Chiesa di Santa Maria dei Miracoli, charmante renaissance schrijn met veelkleurig marmer.

Jesuitkyrkan, vars orden påven Francesco tillhör, med verk av Tiziano och Jacopo Tintoretto; det äldsta judiska ghettot i Europa med 5 synagogor och ett judiskt museum; Ca ‘ d’Oro, ett av de vackraste palatsen vid Canal Grande; och Kyrkan Santi Apostoli, med verk av Giambattista Tiepolo, Sebastiano Santi ligger nära hotellet.

Een andere reden waarom Hotel Giorgione een van de meest gewaardeerde 4 sterren hotels van Venetië is, is zijn ligging op slechts 300 m. van de vaporetto (busboot) haltes Cà d’Oro en Fondamenta Nuove. Met de busboten die vertrekken van de halte Cà d’Oro bereikt u via het Canal Grande de Gallerie dell’Accademia (waar zich de schilderijen van Giorgione bevinden, de zestiende-eeuwse schilder uit Veneto naar wie het hotel vernoemd is), het Peggy Guggenheim Museum en de Giardini della Biennale. De busboten die vertrekken vanaf de halte Fondamenta Nuove brengen u naar de prachtige eilanden van de Laguna, Murano, Burano en Torcello.

Fotogalleri: staden »

Hoe bereikt u ons

MET DE AUTO: laat uw auto achter op één van de parkings van Tronchetto (rechtsaf na de lange Ponte della Liberta) of in een garage op de Piazzale Roma, de bus- en autoterminal. Zowel vanaf Tronchetto als vanaf de Piazzale Roma gaat u verder met een watertaxi of met lijn 1 Lido van de vaporetto van ACTV (vanaf Tronchetto neemt u lijn 2 en stapt u over op de Piazzale Roma op lijn 1 Lido) en stapt u uit bij de halte Ca’ d’Oro.

Hotel Giorgione ligt op 2 minuten wandelen: neem het straatje recht voor u en sla rechtsaf naar de Strade Nuova. Op de Campo Santissimi Apostoli ziet u aan uw linkerkant Hotel Giorgione.

MET HET VLIEGTUIG: Vanaf het vliegveld Venetië Marco Polo (op 13 kilometer van Venetië)

U kunt de shuttlebus nemen naar Piazzale Roma (de bus- en autoterminal) vanwaar u verder kunt gaan zoals beschreven onder “als u met de auto komt”. U kunt de aanwijzingen naar het dok volgen, waar u kunt kiezen of u een privéwatertaxi neemt die u direct tot bij het hotel brengt in ongeveer 20 minuten of u kunt de blauwe lijn van Alilaguna nemen en na ongeveer 40 minuten varen uitstappen bij de halte Fondamenta Nuove. U gaat te voet naar rechts verder over de fondamenta (kade), u gaat over de brug, slaat linksaf de Salizzada dei Spechieri in en blijft rechtdoor lopen door straatjes, over pleintjes en over bruggen tot u aankomt bij de Rio Terà Santi Apostoli waar u links de Calle Larga dei Proverbi kruist. U bent gearriveerd.

Vanaf het vliegveld van Treviso Canova (op 30 kilometer van Venetië)

U neemt de shuttlebus naar Piazzale Roma (auto- en busterminal). Vanaf Piazzale Roma gaat u verder zoals beschreven onder “als u met de auto komt / Piazzale Roma.

MET DE TREIN: Uit alle richtingen komt u aan in het station Santa Lucia. Vanaf de Fondamenta voor het station neemt u een watertaxi of lijn 1 Lido van de vaporetto ACTV in de richting van Rialto / San Marco. Stap uit bij de halte Ca’ d’Oro. Ga vanhier verder zoals beschreven onder het puntje MET DE AUTO / halte Ca’ d’Oro.